Viètnam ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vietnam ing
Olimpiade
Flag of Vietnam.svg
Kode IOCVIE
KONKomite Olimpiade Vietnam
Situs webwww.voc.org.vn (in Vietnamese and English)
Medali
Medali Emas
1
Medali Perak
3
Medali Perunggu
0
Total
4
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Vietnam miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing 1952 minangka Nagara Vietnam. sawise pemisahan Vietnam ing 1954, mung Republik Vietnam sing berkompetisi ing Permainan kasebut, ngirim para atlit kanggo kabeh Olimpiade Musim Panas saka 1956 nganti 1972.

Sawise reunifikasi Vietnam ing taun 1976, nagara kasebut melu minangka Republik Sosialis Vietnam, melu ing kabeh Olimpiade sawise 1980 lan sabanjure karo pengecualian 1984. Komite Olimpiade Vietnam saiki didegake ing 1976 lan ditrima dening International Olympic Committee (IOC) ing 1979. Vietnam ora pernah berkompetisi ing Olimpiade Musim Dingin.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Vietnam". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Vietnam". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Vietnam". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-20. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)