Portegal ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Portugal ing
Olimpiade
Flag of Portugal.svg
Kode IOCPOR
KONKomite Olimpiade Portegal
Situs webwww.comiteolimpicoportugal.pt (in Portuguese)
Medali
Medali Emas
5
Medali Perak
9
Medali Perunggu
14
Total
28
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Portegal miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing 1912 lan sawise iku melu ing kabeh edisi Olimpiade Musim Panas. Sadurunge ing taun kasebut, Komite Olimpiade Portegal (COP, Comité Olímpico de Portugal) diakui dening Komite Olimpiade Internasional minangka Komite Olimpiade Nasional. Ing 1952, para atlet sing ngewakili Portegal berkompetisi kanggo kapisan ing Olimpiade Musim Dingin, lan mung asben ing loro edisi sawise 1988.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Portugal". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Portugal". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Portugal". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-02-02. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  • "Portugueses nos Jogos" [Portuguese at the Games] (ing basa Portuguese). Olympic Committee of Portugal. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-01. Dibukak ing 17 February 2014. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  • "Pódios Olímpicos" [Olympic podiums] (ing basa Portuguese). Olympic Committee of Portugal. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-02. Dibukak ing 17 February 2014. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)