Menyang kontèn

Bhutan ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Bhutan ing
Olimpiade
Kode IOCBHU
KONKomite Olimpiade Bhutan
Situs webbhutanolympiccommittee.org
Medali
Medali Emas
0
Medali Perak
0
Medali Perunggu
0
Total
0
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Olimpiade pertami sing diikuti dening Bhutan yaiku Olimpiade Los Angeles 1984. Kanggo kabeh Permainan Olimpiade Musim Panas saka wektu iku nganti 2008, Bhutan nanging diwakili dening para atlit panahan. Panahan menika ulahraga nasional Bhutan.[1] Atlit non-panahan pertami sing berkompetisi kanggo Bhutan menika Kunzang Choden ing Olimpiade 2012. Ia berkompetisi ing lomba senapan udhara 10m wadon.[2] Tim Bhutan 2012 ora ngikut sertake lanang.[3] Bhutan ora pernah menangke medhali Olimpiade. Sanadyan sabenere Bhutan nduweni gunung sing akeh, nagara kasebut ora pernah berkompetisi ing Permainan Musim Dingin.

Komite Olimpiade Bhutan didegake ing 1983 lan ditrima dening IOC ing taun sing padha.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Bhutanese Traditional Archery.
  2. "Olympics-Bhutan is happy to be one of smallest nations at Games, Reuters". Diarsip saka sing asli ing 2013-05-01. Dibukak ing 2020-01-21.
  3. Bhutan 2012 team.

Pranala jaba[besut | besut sumber]