Paus Bonifatius V

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bonifasius V
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed 23 Dhésèmber 619
Term ended 25 Oktober 625
Sadurungé Adeodatus I
Diterusaké Honorius I
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair tanggal boten dipunmangertos
Pati 25 Oktober 625
Other popes named Bonifasius

Paus Bonifasius V (Napoli, ?–25 Oktober 625) punika, ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (619-625). Panjenenganipun dipunangkat minangka Paus tanggal 23 Dhésèmber 619. Panjenenganipun kathah jasanipun ing upadosipun ngèwahi warga Inggris dados nganut agami Kristen lan ugi ndamel dekrit ingkang ndadosaken gréja minangka papan pangreksan kanggé para kriminal.

Bonifasius V dipunsarèaken ing Basilika Santo Petrus tanggal 25 Oktober 625.


Dipunrumiyini
déning:
Adeodatus I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Honorius I