Paus Aleksander II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paus Aleksander II
Papaalessandro.jpg
Installed 30 September 1061
Term ended 21 April 1073
Sadurungé Nikolas II
Diterusaké Gregorius VII
Personal details
Jeneng lair Anselmo da Baggio
Lair tanggal boten dipunmangertos
Pati 21 April 1073
Other popes named Aleksander

Paus Alexander II (kemodar 21 April 1073), lair Anselmo da Baggio, ya iku Paus tèko 1061 kanggo 1073. Déwéké lair ing Alus. Koyok Anselm, uskup Lucca, dhèwèké wis ngdadi sebuah energetik pérangan karo Hildebrand Sovana ning pekerjoan kanggo nindas simony lan ngpeksoake clerical celibacy. pilihan papal 1061, sing ngendi Hildebrand wis kesusun ing conformity karo papal ngpedhotake 1059 (lihat Pope Nicholas II), ya iku ndak onok sanctioned demi kerojoan pengadilan Berjerman. Bener kanggo pelatihan amati ning sing kedahulu pilihan-pilihan papal, pengadilan Jerman dicalonake calon sing liyo, Cadalus, uskup Parma, sopokah keproklamasi Pope ing dewan teko Basel dibawah jeneng teko Honorius II. Dhèwèké berbaris kanggo Roma lan kanggo beberapa waktu kebolah posisi saingane. ing dowo, arep namung, Honorius ditinggalake demi Jerman pengadilan lan kepecat olèh sebuah dewan ngdemek ing Mantua ; Alexander posisi II kesisa ndak ketantang [1]

Neng 1065, Alexander ngelingi Landulf VI Benevento "yèn percakapan teko Yahudi-yahudi duduk kanggo diperoleh olèh pekso." Ugo ing kepadhaan taun, Alexander ngceluk kanggo sebuah perang salib terhadap Tambatan-tambatan ning Spanyol [2]

Neng 1066, dhèwèké nghibur sebuah embassy teko legitimasi Duke Normandy Guillaume II, Guillaume le B â tard, (setelah penyserbuan penuh suksesne Inggris dhèwèké teko kanggo ditau koyok William pentaklukake) sing ngendi wis dikirimake kanggo ngperoleh berkatne kanggo Manungso maupun pentaklukan Inggris. dhèwèké Iki nge'i ing mereka, o. ing mereka sebuah ali-ali papal, Standar St. Pembinatang inguan, lan sebuah papal edict kanggo sekarang kanggo keInggrisan clergy berkata iku William dike'iake papal mberkati kanggo pennyangane kanggo tahta. keramahan-keramahan Iki ya iku bersifat piranti musik dining kemanutan teko keInggrisan gréja lan wong berikut iku Pertempuran peBuru-buru. Alexander II oversaw pentindasan teko " Alleluia " selama Gréja Latin 's karaméan kenyiih. Iki dimeloki ing dino iki, lan ing upacara Tridentine " Alleluia " ya iku uga keilang selama musim Ketekoan. Alexander II dimeloki olèh persijiane Hildebrand, sing ngambil judhul teko Gregory VII.

Cathetan suku

  1. ^ Cardini, Franco, Europe and Islam, (Blackwell Publishers Ltd., 1999), 40.
  2. ^ Lee Hoinacki, El Camino: Walking to Santiago de Compostela, (Penn State University Press, 1996), 101.


Dipunrumiyini
déning:
Nikolas II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Gregorius VII