Paus Adrianus IV

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Adrianus IV
Pope Hadrian IV.jpg
Asma wiyosan Nicholas Breakspear
Wiwit mengku 4 Desember 1154
Dumugi 1 September 1159
Dipunrumiyini Anastasius IV
Dipunlajengaken Aleksander III
Miyos ±1100
Hertfordshire, Inggris
Séda 1 September 1159
Anagni, Italia
[[Paus {{{other}}}|Paus kanthi nami {{{other}}} sanesipun]]
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Adrian IV ( c . 1100 – 1 September 1159), [ 1 ] lahir Nicholas Breakspear utawo Breakspeare, yoiku Paus tèko 1154 kanggo 1159. Adrian IV wis gor Manungso Inggris ngono adoh kanggo nèmpati bangku papal . iku yoiku ing umumne ngpercayai iku Nicholas Breakspear yoiku kelahiran ing Peternakan Breakspear ing keketaman-tamananan Endhas-endhas gereja lanang Langley ing Hertfordshire lan nompo awal didikane ing Sekolah Gereja lanang, St Albans ( Sekolah Albans St ) [1] Neng 1155, telu taun setelah Synod Kells, Adrian IV nerbitake Lembu jantan Papal ' Laudabiliter ', sing ngendikah o. kanggo Angevin Rojo II teko Inggris . Deweke ngdésak kanggo nyerbu Irlandia kanggo nggowo nya Uwong-wong kristus sing Selik Gereja dibawah Roman sistem lan kanggo ngpimpin sebuah umum kebentuk teko pamaréntah lan masyarakat sedowo pulau. kesahan teko rewangan iki, kaumz sejarah perkataan-perkataan Curtis Edmund, yoiku siji " pertekokan-pertekokan sing gede teko sejarah ." Deweke pernyataan-pernyataan yen masalah iku diskusi ing sebuah Dewan Royal ing Winchester, namung iku's emak, Empress Matilda, wis keprotes. ning Irlandia arep namung, duduk tampakne-tampakne kanggo wis ditau iku, lan duduk penyedewekean pentampakan-pentampakan kanggo wis digawé kanggo bertahan terhadap prospect teko Angevin Manungso maupun penyserangan, meskipun arah kulon mereka ekspansi sedowo Inggris lan Wales . Ernest F . pernyataan-pernyataan Henderson yen keberonokan teko Lembu jantan iki diragu oleh akeh sementara, ning catetan nya iku kesahan wis dipertekokan tonpo sukses, P . S . O 'saran-saran Hegarty yen pertekokan sekarang karo murni sebuah keakademiikan siji. iku yoiku iso ditau kepedhotan-kepedhotan iku Pope Alexander III, penysuksesne, Pope Lucius III, lan Rojo VIII ning proklamasi Mahkota Irlandia bertindak 1542 dipredikat ing dokumen iki. Normans lakukan ning fakta nyerbu Irlandia, mulai karo sebuah daratan cilik Manungso maupun ksatria-ksatria ing 1169, kemeloki oleh ngdarat karo seakeh lewih gede ngpeksoakene 1171 [2]

Cathetan Suku

  1. ^ Mackie, John Duncan (1907). Pope Adrian IV: The Lothian Essay, 1907. Blackwell. p. 2.
  2. ^ Burke, O.P., Very Rev. Thomas N. (1873). "1". English Misrule in Ireland: A Course of Lectures in Reply to J. A Froude. 1. New York: Lynch, Cole & Meehan. p. 27.


Dipunrumiyini
déning:
Anastasius IV
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Aleksander III



Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Adrianus_IV&oldid=1044766"