Paus Benediktus IV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Benediktus IV
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed 900
Term ended 903
Sadurungé Yohanes IX
Diterusaké Leo V
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair tanggal boten dipunmangertos
Pati 903
Other popes named Benediktus

Paus Benediktus IV (???-903) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (900-903).

Benediktus IV punika putra saking Mammalus, pendunung asli Roma. Sejarawan abad kaping 10, Frodoard, ingkang maringi julukan Benediktus ingkang Agung, ngalembana wiyosanipun ingkang mulya lan kamirahanipun tumrap masyarakat umum.

Benediktus IV ngiyataken pentahbisan ingkang dipunlampahi déning Paus Formosus, ingkang jenazahipun dipunkedhuk malih déning Paus Stefanus VI lan ngadili piyambakipun ing Konsli Cadaver taun 897. Ing taun 901, sasampunipun Kaisar-Kaisar Carolingian sampun boten wonten, Benediktus tumut dhumateng conto Paus Leo III lan paring makutha dhumateng Louis saking Provence dados Kaisar Romawi Suci. Ing mangsa kepausanipun, piyambakipun ugi ngekskomunikasi Baldwin II saking Flanders amargi nyédani Fulk, Uskup Agung Rheims.

Réferénsi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Yohanes IX
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Leo V