Paus Marinus II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marinus II
Marinus II.jpg
Papacy began30 Oktober 942
Papacy endedMei 946
SadurungéStephanus VIII
DiterusakéAgapetus II
Personal details
Jeneng lair???
Lair???
Roma, Italia
PatiMei 946
Roma, Italia

Paus Marinus II (utawi Martinus III), miyos ing Roma, punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (942-946). Panjenenganipun dipunangkat dados paus lumantar campur tangan Alberico II (932–954) saking Spoleto lan gadhah konsèntrasi dhumateng aspèk administratif kapausan.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Imma Penn, Dogma Evolution and Papal Fallacies, (AuthorHouse, 2007), 207.

Wacan terasan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

  • Opera Omnia by Migne Patrologia Latina with analytical indexes
  • Wikisource-logo.svg "Pope Marinus II". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.
  • Wikisource-logo.svg Chisholm, Hugh, ed. (1911). "Marinus (popes)" . Encyclopædia Britannica (11 ed.). Cambridge University Press.


Dipunrumiyini
déning:
Stephanus VIII
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Agapetus II