Paus Martinus V

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Martinus V
Pisanello, copia da Ritratto di Martino V (Galleria Colonna).jpg
Papacy began11 November 1417
Papacy ended20 Fèbruari 1431
SadurungéGregorius XII
DiterusakéEugenius IV
Orders
Ordination13 November 1417
Consecration14 November 1417
by Jean Franczon Allarmet de Brogny
Created Cardinal12 Juni 1405
Personal details
Jeneng lairOddone Colonna
Lairc. 1368
Genazzano, caket Roma, Papal States
Pati20 Fèbruari 1431
(aged 63)
Roma, Papal States
Other popes named Martin
Papal styles of
Paus Martinus V
C o a Martino V.svg
Reference styleSri Paus
Spoken styleYour Holiness
Religious styleBapa Suci
Posthumous styleNone

Paus Martinus V, kanthi nami lair Oddone Colonna utawi Odo Colonna (136820 Fèbruari 1431), punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma wiwit taun 1417 dumugi taun 1431, dipunpilih nalika St. Martin's Day (11 November) ing Konsili Konstans déning satinggiling konklaf ingkang kapérang saking 23 kardinal lan 30 délegasi konsili, ingkang sasampunipun mandhapaken antipaus Yohanes XXIII (14101415), sampun ngalami kathah kabingungan saking konflik klaim Paus Gregorius XII (14061415) lan antipaus Benediktus XIII (13941423). Pamilihanipun minangka Paus nengeri pungkasanipun Skisma Kilèn (13781417).


Dipunrumiyini
déning:
Gregorius XII
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Eugenius IV