Paus Martinus V

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Martinus V
Pisanello, copia da Ritratto di Martino V (Galleria Colonna).jpg
Papacy began 11 November 1417
Papacy ended 20 Februari 1431
Sadurungé Gregorius XII
Diterusaké Eugenius IV
Orders
Ordination 13 November 1417
Consecration 14 November 1417
by Jean Franczon Allarmet de Brogny
Created Cardinal 12 Juni 1405
Personal details
Jeneng lair Oddone Colonna
Lair c. 1368
Genazzano, caket Roma, Papal States
Pati 20 Fèbruari 1431
(aged 63)
Roma, Papal States
Other popes named Martin
Papal styles of
Paus Martinus V
C o a Martino V.svg
Reference style Sri Paus
Spoken style Your Holiness
Religious style Bapa Suci
Posthumous style None

Paus Martinus V, kanthi nami lair Oddone Colonna utawi Odo Colonna (136820 Februari 1431), punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma wiwit taun 1417 dumugi taun 1431, dipunpilih nalika St. Martin's Day (11 November) ing Konsili Konstans déning satinggiling konklaf ingkang kapérang saking 23 kardinal lan 30 délegasi konsili, ingkang sasampunipun mandhapaken antipaus Yohanes XXIII (14101415), sampun ngalami kathah kabingungan saking konflik klaim Paus Gregorius XII (14061415) lan antipaus Benediktus XIII (13941423). Pamilihanipun minangka Paus nengeri pungkasanipun Skisma Kilèn (13781417).


Dipunrumiyini
déning:
Gregorius XII
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Eugenius IV