Paus Anisetus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Broom icon.svg

Artikel punika boten sarujuk kaliyan kawicaksanan ing Wikipedia abasa Jawi amargi nganggé basa campuran krama lan ngoko
Panjenengan dipunaturi ndandosi supados dados ingkang wetah basanipun (krama sedaya utawi ngoko sedaya).

Paus Santo Anisetus
Anicetus.JPG
Asma wiyosan Anisetus
Wiwit mengku 154
Dumugi 17 April 167
Dipunrumiyini Pius I
Dipunlajengaken Soter
Miyos tanggal boten dipunamengertos
Emesa, Suriah
Séda 17 April 167
Roma, Italia
Paus kanthi nami sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Anisetus punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (155-166).

Paus Anicétus ya iku Paus teko Gréja Katolik tèko sèkitar 150 sampai sekitar 167 (daftar Vatikan ngutip 150-167 utawo 153-168). Jenengne Yunani kanggo Gak Kekalahake. Deweke ya iku seorang Suriah teko kuto Emesa (modern-dino Homs).

Nurut Irenaeus, iku selama kepausane nya yèn Polikarpus tuwek teko Smyrna, seorang murid Yohanes Penginjil, ngunjungi Roma kanggo ngngomongake perayaan Paskah karo Anicetus. Polycarp lan Gereja-Nya Smirna ngrayakake penysaliban ing dino sing kepapat belas wulan Nisan, sing bertepatan karo Pesach (utawo Paskah) keucul teko dino minggu setelah tanggal iki ceblok, sementara Gereja Roma ngrayakake Paskah ing dino Minggu-dino kerjo Yesus 'ketangian. Keloro ndak setuju ing tanggal sing padha, namung Anicetus ngakui ing St Polikarpus lan Jemaat Smirna keisoan kanggo nahanake tanggal sing mereka kebiasa. Kontroversi ya iku kanggo tumbuh dipanasake ning abad-abad berikutne.

Para sejarawan Kristen Hegesippus ugo ngunjungi Roma selama 'Anicetus kepausane. Kunjungan iki sering disebut koyok tondo pentingne awal Romawi See.

St Anicetus ya iku Uskup Roma pertama sing ngutuk wulangan sesat karo nglarang Montanisme. Deweke ugo aktif nentang Gnostik lan Marcionisme. Nurut Liber Pontificalis, Anicetus ngpedhotake yèn imam ndak dipamitake kanggo ngnduwéi rambut dawa (mungkin amarga Gnostik ngmongkoi rambut dowo).[1]

Nurut legenda, St Anicetus kemartiran ing masa pemerintahan Kaisar Verus Co-Lucius Romawi, namung ndak onok alasan historis kanggo akun iki [3] 16, 17 lan 20 April kabèh disebut-sebut koyok tanggal kemodarane,. Namung 20 April saat iki dirayakake koyok dino raya nya Sebelum 1970, tanggal sing dipilih ya iku 17 April.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Martyrologium Romanum (Libreria Editrice Vaticana 2001 ISBN 88-209-7210-7)
  2. ^ Calendarium Romanum (Libreria Editrice Vaticana 1969), p. 120


Dipunrumiyini
déning:
Paus Pius I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Paus Soter


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Anisetus&oldid=1074219"