Paus Agapitus I

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Agapitus I
Agapitus I.jpg
Installed 535
Term ended 22 April 536
Sadurungé Yohanes II
Diterusaké Silverius
Personal details
Jeneng lair boten dipunkawruhi
Lair tanggal boten dipunkawruhi
Pati 22 April 536
Other popes named Agapitus

Paus Agapetus I punika, ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma wiwit taun 535 dumugi 22 April 536.

kulawarga[besut | besut sumber]

Agapitus miyos ing Roma, tanggal wiyosanipun boten dipunkawruhi. Putra saking Gordianus, satunggiling pandhita Roma ingkang dipunpejahi nalika karusuhan ing dinten-dinten Paus Symmakus (498-514).[1] Nami bapanipun mungkin sesambetan kulawarga kaliyan kalih Paus sanèsipun: Feliks III (483-492) lan Gregorius I (590-604).[2] Gregorius punika katurunan saking Felix. Bapanipun Gregorius, Gordianus, nyepeng peran Regionarius ing Gréja Katulik Roma. Boten wonten informasi langkung lebet perkawis posisinipun.[3]

Biografi[besut | besut sumber]

Agapitus sesarengan kaliyan Kasiodorus madegaken pabukon gréjawi ing Roma mertalaken saking basa Yunani lan Latin, lan mitulungi Kasiodorus salebetipun proyèk pamertalan Filosofi Yunani dhumateng basa Latin.

Panjenenganipun dipunlantik saking dékan Agung dados Paus nalika taun 535.

Sumber lan réferènsi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Wikisource-logo.svg "Pope St. Agapetus I". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913. 
  2. ^ Martindale, Jones & Morris (1992), p. 23
  3. ^ Dudden (1905), pages 7–8.

Sumber sanèsipun[besut | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Yohanes II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Silverius