Paus Hyginus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paus Santo Hyginus
Hyginus.JPG
Installed ±138
Term ended ±140
Sadurungé Telesphorus
Diterusaké Pius I
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair tanggal boten dipunmangertos
Pati ±140

Paus Hyginus punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (136-140).

Paus Higinus ya iku uskup Roma téko sèkitar 136 utawo 138 ngdadi sèkitar 140 utawo 142.[1] Tradisi ngatakake yèn selama kepausan dhèwèké nentuake prerogatif berkoyok ulama lan ngdefinisiake aji teko hirarki gerejawi.. Namung, para sarjana modern cenderung ngraguake klaim iki lan nglihat pamaréntahan gréja Roma selama periode iki koyok iseh lewih utawo kurang kolektif.[2]

Nurut Pontificalis Liber, Hyginus ya iku seorang Yunani lair ing Athena. Ngnyatakake sumber lewih lanjut yèn dhèwèké sebelumne ya iku seorang filsuf, mungkin dideweake ing kepadhaan jenengne karo loro pentulis Latin.

Irenaeus ngatakake yèn Valentinus Gnostik teko ing Roma ning waktu Hyginus iki, sing kesisa ing kono sampai Anicetus ngdadi Paus (Against Heresies, III, iii). Cerdo, seorang Gnostik lan pendahulu Marcion, uga tinggal ing Roma ing masa pamaréntahan Hyginus, karo ngakui kekliruan lan recanting dhèwèké berhasil ngperoleh ditompo balik ing ning pangkuan Gréja, namung akhirne dhèwèké ceblok balik ing ning wulangan sesat lan diusir teko Gréja. Berapa akèh teko peristiwa iki terjadi ing masa Hyginus ndak diketaui.

The Liber Pontificalis uga ngceritakake yèn Paus iki diselenggarakake hirarki lan ngdeweake urutan prioritas gerejawi (Hic clerum composuit et distribuit gradus). Iki pengamatan umum berulang uga ning biografi Paus Hormisdas, ndak ngnduwéi aji sajarah, lan nurut Duchesne, pentulis mungkin ngacu ing perintah sing lewih cendek teko ulama.

Sumber-sumber kuno ndak berisi informasi ngeneki nya wis modar koyok martir. Neng kemodarane dhèwèké dimakamake ing Bukit Vatikan, cedek makam Santo Petrus. Pestane dirayakake ing tanggal 11 Januari.

Telu surat dicantolake karone slamet.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Catholic Encyclopedia, "Pope St. Hyginus" (1913)
  2. ^ Chisholm, Hugh, ed. (1911). "Hyginus (pope)". Encyclopedia Britannica (11th ed.). Cambridge University Press


Dipunrumiyini
déning:
Paus Telesphorus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Paus Pius I