Paus Benediktus II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Santo Benediktus II
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed 684
Term ended 685
Sadurungé Leo II
Diterusaké Yohanes V
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair boten dipunmangertos
Pati 685
Other popes named Benediktus

Paus Santo Benediktus II (???-685) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (684-685). Piyambakipun nggantosaken Paus Leo II, nanging éwadéné kapilih ing taun 683 piyambakipun boten dipuntahbisaken ngantos taun 684, amargi ijin saking Kaisar Konstantin IV Pogonatus boten pikantuk dumugi pirang-pirang wulan sasampunipun pamilihan kasebat.

Piyambakipun pikantuk setunggaling dekrit saking sang Kaisar bilih penahbisan Paus boten merloaken konfirmasi malih saking Kekaisaran utawi Eksarka Italia.


Dipunrumiyini
déning:
Leo II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes V