Paus Benediktus II

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Santo Benediktus II
Emblem of the Papacy SE.svg
Asma wiyosan boten dipunmangertos
Wiwit mengku 684
Dumugi 685
Dipunrumiyini Leo II
Dipunlajengaken Yohanes V
Miyos boten dipunmangertos
Séda 685
papan boten dipunmangertos
Paus kanthi nami Benediktus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Santo Benediktus II (???-685) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (684-685). Piyambakipun nggantosaken Paus Leo II, nanging éwadéné kapilih ing taun 683 piyambakipun boten dipuntahbisaken ngantos taun 684, amargi ijin saking Kaisar Konstantin IV Pogonatus boten pikantuk dumugi pirang-pirang wulan sasampunipun pamilihan kasebat.

Piyambakipun pikantuk setunggaling dekrit saking sang Kaisar bilih penahbisan Paus boten merloaken konfirmasi malih saking Kekaisaran utawi Eksarka Italia.


Dipunrumiyini
déning:
Leo II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes V



Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.