Paus Benediktus II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Santo Benediktus II
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed 684
Term ended 685
Sadurungé Leo II
Diterusaké Yohanes V
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair boten dipunmangertos
Pati 685
Other popes named Benediktus

Paus Santo Benediktus II (???-685) punika, ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (684-685). Piyambakipun nggantosaken Paus Leo II, nanging éwadéné kapilih ing taun 683 piyambakipun boten dipuntahbisaken ngantos taun 684, amargi ijin saking Kaisar Konstantin IV Pogonatus boten pikantuk dumugi pirang-pirang wulan sasampunipun pamilihan wau.

Piyambakipun pikantuk setunggaling dekrit saking sang Kaisar bilih penahbisan Paus boten merloaken konfirmasi malih saking Kamaharajan utawi Eksarka Italia.


Dipunrumiyini
déning:
Leo II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes V