Paus Benediktus II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Santo Benediktus II
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed684
Term ended685
SadurungéLeo II
DiterusakéYohanes V
Personal details
Jeneng lairboten dipunmangertos
Lairboten dipunmangertos
Pati685
Other popes named Benediktus

Paus Santo Benediktus II (???-685) punika, ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (684-685). Piyambakipun nggantosaken Paus Leo II, nanging éwadéné kapilih ing taun 683 piyambakipun boten dipuntahbisaken ngantos taun 684, amargi ijin saking Kaisar Konstantin IV Pogonatus boten pikantuk dumugi pirang-pirang wulan sasampunipun pamilihan wau.

Piyambakipun pikantuk setunggaling dekrit saking sang Kaisar bilih penahbisan Paus boten merloaken konfirmasi malih saking Kamaharajan utawi Eksarka Italia.


Dipunrumiyini
déning:
Leo II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes V