Paus Adrianus VI

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paus Adrianus VI

Paus Adrian VI ( Latin : Hadrianus VI, Londo : Adrianus VI ), lahir Adriaan Florenszoon Boeyens (2 Baris 1459 – 14 September 1523), dilayani koyok 218 th Paus tèko Gereja Catholic tèko 9 Januari 1522 sampai kèmodarane ing 14 September 1523, 1 taun lan 248 dino-dino bar ngono. Pope Adrian VI yoiku kelahiran ing Pengkeran- Bishopric Utrecht ing Nagara-nagara sing Cendek, lan deweke yoiku lalu duduk-Uwong itali Pope sampai Pope John Paul II, 455 taun-taun bar ngono, lan yoiku, berpadha-padha karo Pope Marcellus II, kliru siji gor loro popes modern kanggo ngnahan nya jeneng baptismal setelah pilihan. neng conclave setelah kemodaran teko Medici Pope Leo X, sepupune, Cardinal Giulio de ' Medici yoiku figur pemimpin. Karo Spanyol lan Perancis cardinals ning sebuah deadlock, pembolosan Adrian dilamar koyok sebuah compromise lan ing 9 Januari 1522 deweke dipilih karo sebuah meh unanimous vote . Charles V diseneng dinduwur ngrungu yen tutor nya wis dipilih ing kepausan namung segera tenan-tenan yen Adrian VI ditekun kanggo ngperintah impartially . Francis SAYA Perancis, sing ngwedii iku Adrian arep ngdadi sebuah alat Kaisar, lan wis ngucap ancam-ancam sebuah perpecahan, bar ngono termeminjam balik lan ngirimake sebuah embassy kanggo sekarang nya. Kewedian-kewedian sebuah Spanyol Avignon bengisorake ing kekuatan teko relationship nya karo Kaisar koyok dahulune tutor lan regent mbuktiake tonpo ngisoran, lan Adrian ninggalake Itali ing paling berawal kesempatan, nggawe lawang mlebu khidmatne ngdadi Roma ing 29 Agustus. Deweke dimahkota ing St . Pembinatang inguan Basilica ing 31 Agustus 1522, ing yuswa teko 63, lan karo langsung termasuk dinduwur dalan teko o. balik. 1908 editan Ensiklopedi Catholic o. tugas sing nghadapi deweke:

"neng pencaci-pencaci makian inveterate extirpate ; kanggo kebentuk sebuah pengadilan sing sing kesubur dinduwur korupsi, lan nguji banget jeneng mbentuk balik; kanggo ngdemek ing leash enom lan pengkeran koyok perang, ngmoco kanggo keikatan saat siji padha liyo's kerongkongan-kerongkongan; ngdadi tangkai terbit iku torrent teko o. balik secara Berjerman; kanggo nyimpen Christendom teko Uwong-wong turky, sopo teko Belgrade sekarang kebolah Glandotan, lan kadung Rhodes keceblok arep ngdadi master-master Mediterranean—iki yoiku tenaga-tenaga kerjo herculean kanggo siji sopokah dining nya enem puluh-ketelu taun, wis nglihat Itali, lan pasti kanggo diremeh demi Romans koyok sebuah ' barbarian '.[1] rencanane yoiku kanggo nyerang pencaci-pencaci makian notorious siji oleh siji; arep namung, dining perjajalane kanggo berimprovisasi sistem kengaleman-kengaleman deweke dihambat oleh cardinals nya. Deweke nemuake pengkurangan nomor matrimonial dispensations kanggo ngdadi ndak mungkin, koyok ketekoan wis diadoh metu kanggo taun-taun ning kemajuan oleh Pope Leo X [2] Adrian, sopo wis ndak pernah sebelum kanggo Roma, yoiku ngono kedunguan urusan-urusan sing or. wis ketulis bertekok beberapa iku pempondokan pantas diperoleh kanggo deweke ning deweke Roma whence iso ndak beban tugas-tugasne koyok pope .

Cathetan Suku

  1. ^ "Pope Adrian VI". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.
  2. ^ Hans Joachim Hillerbrand, The division of Christendom: Christianity in the sixteenth century, (Westminster John Knox Press, 2007), 141.


Dipunrumiyini
déning:
Leo X
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Clemens VII


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Adrianus_VI&oldid=1044753"