Paus Adrianus II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Adrianus II
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed 867
Term ended 872
Sadurungé Nikolas I Agung
Diterusaké Yohanes VIII
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair 792
Pati 872
Other popes named Adrianus

Paus Adrianus II (792-872) punika, ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (867-872). Adrianus II minggah tahta kepausan ing yuswa ±75 taun.

Piyambakipun naté palakrama nalika taksih anem. Garwa lan putrinipun taksih sugeng nalika piyambakpipun kapilih dados Paus. Kekalihipun kapejahi déning sedhérék kakungipun Anastasius Bibliothecarius, Eleutherius. Anastasius punika putra saking Arsenius, Uskup Orta, ingkang ngawasi Adrianus II miturut préntah saking Kaisar Louis II.


Dipunrumiyini
déning:
Nikolas I Agung
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes VIII