Paus Adrianus II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adrianus II
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed867
Term ended872
SadurungéNikolas I Agung
DiterusakéYohanes VIII
Personal details
Jeneng lairboten dipunmangertos
Lair792
Pati872
Other popes named Adrianus

Paus Adrianus II (792-872) punika, ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (867-872). Adrianus II minggah tahta kepausan ing yuswa ±75 taun.

Piyambakipun naté palakrama nalika taksih anem. Garwa lan putrinipun taksih sugeng nalika piyambakpipun kapilih dados Paus. Kekalihipun kapejahi déning sedhérék kakungipun Anastasius Bibliothecarius, Eleutherius. Anastasius punika putra saking Arsenius, Biskop Orta, ingkang ngawasi Adrianus II miturut préntah saking Kaisar Louis II.


Dipunrumiyini
déning:
Nikolas I Agung
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes VIII