Paus Adrianus II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Adrianus II
Emblem of the Papacy SE.svg
Asma wiyosan boten dipunmangertos
Wiwit mengku 867
Dumugi 872
Dipunrumiyini Nikolas I Agung
Dipunlajengaken Yohanes VIII
Miyos 792
Roma, Italia
Séda 872
papan boten dipunmangrtos
Paus kanthi nami Adrianus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Adrianus II (792-872) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (867-872). Adrianus II minggah tahta kepausan ing yuswa ±75 tahun.

Piyambakipun naté palakrama nalika taksih anem. Garwa lan putrinipun taksih sugeng nalika piyambakpipun kapilih dados Paus. Kekalihipun kapejahi déning sedhérék kakungipun Anastasius Bibliothecarius, Eleutherius. Anastasius punika putra saking Arsenius, Uskup Orta, ingkang ngawasi Adrianus II miturut préntah saking Kaisar Louis II.


Dipunrumiyini
déning:
Nikolas I Agung
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes VIII



Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Adrianus_II&oldid=985309"