Paus Leo II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Santo Leo II
Installed 17 Agustus 682
Term ended Juli 683
Sadurungé Agathus
Diterusaké Benediktus II
Personal details
Jeneng lair boten dipunkawruhi
Lair tanggal boten dipunkawruhi
Pati Juli 683
Other popes named Leo

Paus Santo Leo II (???-Juli 683) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma wiwit Agustus 682 dumugi Juli 683. Senadyan kapilih minangka Paus namung sapérangan dinten sasampunipun sédanipun pangrumiyinipun, Paus Santo Agathus, panjenenganipun nembé dipuntahbisaken sasampunipun sede vacantis salaminipun setunggal taun pitung wulan laminipun, nalika tanggal 17 Agustus 682[1].

Leo II dipuntepangi minangka pengkhotbah ingkang fasih lan kagungan minat ingkang inggil salebetipun musik. Panjenenganipun ugi kacathet minangka tiyang ingkang dermawan dhumateng kaum miskin.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Agathus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Benediktus II