Paus Adrianus III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Santo Adrianus III
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed 17 Mèi 885
Term ended September 885
Sadurungé Marinus I
Diterusaké Stefanus V
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair tanggal boten dipunmangertos
Pati September 885
Other popes named Adrianus

Paus Santo Adrianus III (???-September 885) punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis 17 Mèi 885 dumugi September 885. Piyambakipun miyos ing Roma lan séda ing San Cesario sul Panaro (Modena) nalika badhé ngawontenaken perjalanan nuju Worms, Jerman.

Mangsa kepausanipun ingkang cekak wonten ing tengahing mangsa ingkang kacau. Piyambakipun séda sasampunipun dipunsuwun déning Raja Frankis Charles III, kanggé mberesaken suksesi kekaisaran lan ngrembag munculipun kakiyatan Sarasini. Alasan pamujan tumrap Adrianus III boten cetha, nanging piyambakipun kacathet naté paring pitulungan dhumateng tiyang-tiyang Romawi nalika kaluwén. Piyambakipun dipunkanonisasi ing taun 1891 lan riyayanipun saben tanggal 8 Juli.


Dipunrumiyini
déning:
Marinus I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Stefanus V