Paus Innosensius III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Innosensius III
A10 INNOCENZO III.jpg
Skètsa Paus Innosensius III déning seniman abad ka-17
Papacy began8 Januari 1198
Papacy ended16 Juli 1216
SadurungéCelestinus III
DiterusakéHonorius III
Personal details
Jeneng lairLotario de' Conti di Segni
Lair1160 utawi 1161
Gavignano, Nagara Kapausan, Kakaisaran Romawi Suci
Pati16 Juli 1216 (yuswa 54–55)
Perugia, Nagara Kapausan, Kakaisaran Romawi Suci
Other popes named Innosensius

Paus Innosensius III punika, ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (1198-1216).

Biografi[besut | besut sumber]

Innosensius III, kanthi nami wiyosan Lotario de' Conti di Segni (Gavignano, Italia, ±1161Perugia, Italia, 16 Juni 1216), punika Paus Gréja Katulik Roma wiwit tanggal 8 Januari 1198 dumugi 16 Juni 1216.

Panjenenganipun punika tipikal tiyang ingkang awrat kanggé kompromi sarta gadhah pepénginan ingkang ageng salebetipun nyiptakaken kadhisiplinan ing Gréja. Paus Innosentius boten ajrih kanggé meksa Raja John saking Inggris kanggé tangat tumut pepénginanipun lan nglampahaken Interdict, pamogokan para rohaniwan ingkang dipunlarang nylenggarakaken sadaya upacara lan namung sapérangan upacara tinentu kémawon para rohaniwan kasebat dipunidinaken ngleksanakaken, ing saindhenging Inggris. Dumados éwah-éwahan ingkang ageng sanget ing salebetipun administrasi Gréja sarta kalibat ugi dhumateng manéka urusan pulitik. Piyambakipun dipunjuluki “wakil Petrus”, nanging Innosensius nuntut hakipun kanggé dipuntélakaken minangka ”wakil Kristus”.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis



Dipunrumiyini
déning:
Celestinus III
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Honorius III