Paus Innosensius III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Innosensius III
A10 INNOCENZO III.jpg
Skètsa Paus Innosensius III déning seniman abad ka-17
Papacy began 8 Januari 1198
Papacy ended 16 Juli 1216
Sadurungé Celestinus III
Diterusaké Honorius III
Personal details
Jeneng lair Lotario de' Conti di Segni
Lair 1160 utawi 1161
Gavignano, Nagara Kapausan, Kakaisaran Romawi Suci
Pati 16 Juli 1216 (yuswa 54–55)
Perugia, Nagara Kapausan, Kakaisaran Romawi Suci
Other popes named Innosensius

Paus Innosensius III punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (1198-1216).

Biografi[besut | besut sumber]

Innosensius III, kanthi nami wiyosan Lotario de' Conti di Segni (Gavignano, Italia, ±1161Perugia, Italia, 16 Juni 1216), punika Paus Gréja Katulik Roma wiwit tanggal 8 Januari 1198 dumugi 16 Juni 1216.

Panjenenganipun punika tipikal tiyang ingkang awrat kanggé kompromi sarta gadhah pepénginan ingkang ageng salebetipun nyiptakaken kadhisiplinan ing Gréja. Paus Innosentius boten ajrih kanggé meksa Raja John saking Inggris kanggé taat tumut pepénginanipun lan nglampahaken Interdict, pamogokan para rohaniwan ingkang dipunlarang nylenggarakaken sadaya upacara lan namung sapérangan upacara tinentu kémawon para rohaniwan kasebat dipunidinaken ngleksanakaken, ing saindhenging Inggris. Dumados éwah-éwahan ingkang ageng sanget ing salebetipun administrasi Gréja sarta kalibat ugi dhumateng manéka urusan pulitik. Piyambakipun dipunjuluki “wakil Petrus”, nanging Innosensius nuntut hakipun kanggé dipuntélakaken minangka ”wakil Kristus”.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis



Dipunrumiyini
déning:
Celestinus III
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Honorius III