Paus Anastasius II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anastasius II
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed 24 November 496
Term ended 16 November 498
Sadurungé Gelasius I
Diterusaké Symnakus
Personal details
Jeneng lair Anastasius
Lair boten dipunmangertos
Pati 16 November 498
Other popes named Anastasius

Anastasius II (???-16 November 498) ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (496-498) inggih punika wiwit 24 November 496 dumugi sédanipun. Piyambakipun naté ngalami mangsa skisma Acasius saking Konstantinopel. Piyambakipun kagungan kecenderungan kanggé nglampahi rekonsiliasi, lan nyebabaken piyambakipun dicela hebat déning pengarang Liber Pontificalis.

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Gelasius I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Symnakus