Paus Eleutherius

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paus Santo Eleutherius
Eleuterus.jpg
Asma wiyosan Eleuterus/Eleutherius
Wiwit mengku ±174
Dumugi ±189
Dipunrumiyini Soter
Dipunlajengaken Viktor I
Miyos tanggal boten dipunkawruhi
Nicopolis, Epirus, Yunani
Séda ±189
Roma, Italia
Paus kanthi nami sanesipun
Cathetan suku
-

Paus Santo Eleutherius, asma wiyosan Eleuterus/Eleutherius (???-±189), inggih punika Paus Gréja Katulik Roma wiwit taun ±174 dumugi taun ±189 (Sumber Vatikan nyebutaken ugi 171/177 dumugi 185/193).

Panjenenganipun arupi siswanipun Paus Anisetus ingkang gadhah peran minangka diakon salaminipun kapausan Aniesetus. Ing wekdal kapausanipun, Panjenenganipun mbisak sapérangan kuwajiban adat Yahudi perkawis haram utawi halalipun dhaharan. Ing wekdal puniku dumados pambantaian ageng ingkang dipunjaraken kémawon déning Markus Aurelius. Kanggé negesaken bilih umat Kristen boten tumut cawé-cawé, panjenenganipun ngintunaken serat kathahipun kaping sekawan dhumateng kaisar.

Paus Eleuterus tilar donya nalika taun 189 minangka martir.


Dipunrumiyini
déning:
Soter
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Viktor I



Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Eleutherius&oldid=1089545"