Paus Aleksander I

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paus Santo Aleksander I
Pope Alexander I.jpg
Installed 106
Term ended 115
Sadurungé Evaristus
Diterusaké Siktus I
Personal details
Jeneng lair Alexander
Lair tanggal mboten dipunmangertos
Pati 115
Other popes named Aleksander

Paus Santo Aleksander I (???-115) punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun 106 dumugi 115. Miturut Liber Pontificalis, Aleksander punika rakyat Roma ingkang gesang ing wekdal pamréntahan Kaisar Trayanus.

Dokumen resmi Vatikan "Annuario Pontificio" 2003 nelaaken bilih Aleksander I njabat wiwit taun 108 utawi 109 dumugi 116 utawi 119. Kathahingkang nelaaken bilih piyambakipun punika setunggaling martir, nanging mboten wonten bukti sajarah ingkang nyengkuyung kesimpulan kasebat.

Ing mangsa kepausanipun, piyambakipun maringi kathah pengaruh ing tembung-tembung Liturgi, kados "Qui pridia quam pateretur" ("Ing dinten sadèrèngipun Gusti sangsara") ing Puji Panuwun Agung ing riyaya Ekaristi. Piyambakipun ingkang sepisanan ngesahaken dipunwontenaken pamberkatan griya.

Eusebius, ing Ecclesiastical History IV, IV, 1, nelaaken bilih Aleksander séda ing taun kaping tiga saking mangsa pamréntahan Kaisar Hadrian, sasampunipun ngasta uskup Roma sedasa taun.


Dipunrumiyini
déning:
Evaristus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Siktus I