Paus Bonifatius VI

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bonifasius VI
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed April 896
Term ended 896
Sadurungé Formosus
Diterusaké Stefanus VI
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair tanggal boten dipunmangertos
Pati 896
Other popes named Bonifasius

Paus Bonifasius VI (???-896) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma wiwit wulan April 896.

Bonifasius VI kapilih minangka asil saking huru hara ingkang njalari sédanipun Paus Formosus. sasampunipun njawat laminipun gangsal welas dinten, panjenenganipun dipuntelaaken séda amargi rématik, nanging penemu sanès nelaaken bilih mungelipun panjenenganipun dipunsédani kanggé nglapangaken margi kanggé Stefanus VI ingkang dipunsengkuyung déning kulawarga Spoleto.

Ing satunggaling Konsili ing Roma, ingkang dipunwontenaken déning Paus Yohanes IX taun 898, pamilihan Bonifasius minangka Paus dipuntelaaken batal lan boten berlaku malih.


Dipunrumiyini
déning:
Formosus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Stefanus VI