Paus Adeodatus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Adeodatus II
Popeadeodatus.jpg
Installed 672
Term ended 676
Sadurungé Vitalianus
Diterusaké Donus
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair tanggal boten dipunmangrtos
Pati 676
Other popes named Adeodatus

Paus Adeodatus II (???-676) punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (672-676). Sekedhik sanget ingkang dipunmangertos perkawis piyambakipun. Cathetan ingkang wonten kathaipun nedahaken bilih Adeodatus dipunkenal amargi kamirahan lan kasaénanipun, khususipun tumrap kaum papa lan kaum pendhatang.

Adeodatus II punika setunggaling biarawan saking Biara Santo Erasmus ing Bukit Celio. Piyambakipun aktif ngleresaken disiplin monastik lan ngadhepi tantangan saking paham monotelisme.

Piyambakipun sampun sepuh nalika kapilih dados Paus lan éwadéné piyambakipun njabat laminipun sekawan taun, boten wonten kemajengan ageng salaminipun mangsa pontifikatipun.

Piyambakipun kadhang sinebut Adeodatus mawon (tanpa nomer) amargi Paus Adeodatus I kadhang ugi kakenal kanthi Paus Deusdedit.


Dipunrumiyini
déning:
Vitalianus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Donus