Menyang kontèn

Kabiskopan Ilhéus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Ilhéus

Dioecesis Ilheosensis
Katedral Santo Sebastianus ing Ilhéus
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiSão Salvador da Bahia
Statistik
Amba11.021 km2 (4.255 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
690,436
493,179 (71.4%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké20 Oktober 1913 (110 taun kepungkur)
KatedralCatedral São Sebastião
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMauro Montagnoli
Peta
Situs web
www.diocesedeilheusba.com

Kabiskopan Ilhéus (Latin: Dioecesis Ilheosensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Ilhéus, provinsi grejawi São Salvador da Bahia, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 20 Oktober 1913, Paus Pius X ngadegake Kabiskopan Ilhéus saka Kabiskopan Agung Metropolitan São Salvador da Bahia. Kasebut kasebut tersebut sampun kaping pindho kelangan wilayahe kanggo ngadegake loro kabiskopan liyane. Ing 1962, Paus Yohanes XXIII ngadegake Keuskupan Caravelas lan ing 1978 Paus Yohanes Paulus II ngadegake Kabiskopan Itabuna[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Ilhéus". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-12-09.
  2. "Diocese of Ilhéus". Catholic Hierarchy. Dibukak ing 2013-12-09.

Koordhinat: 14°47′57″S 39°01′56″W / 14.7993°S 39.0322°W / -14.7993; -39.0322