Menyang kontèn

Kabiskopan Itabira–Fabriciano

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Itabira–Fabriciano

Dioecesis Itabirensis–Fabriciannensis
Ko-Katedral St. Sebastian, ing Coronel Fabriciano
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiMariana
Statistik
Amba8.724 km2 (3.368 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
728,917
496,798 (68.2%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké14 Juni 1965 (59 taun kepungkur)
KatedralCatedral Nossa Senhora do Rosário, Itabira
Ko-katedralKo-Katedral São Sebastião,
Coronel Fabriciano
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopOdilon Guimarães Moreira
Biskop emeritusLélis Lara, C.Ss.R.
Regional CNBB Leste 2.
Kabiskopan Itabira–Fabriciano.

Kabiskopan Itabira–Fabriciano (Latin: Dioecesis Itabirensis-Fabriciannensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha-kutha Itabira lan Coronel Fabriciano, provinsi grejawi Mariana, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 14 Juni 1965: Didegake minangka Kabiskopan Itabira saka Kabiskopan Agung Metropolitan Diamantina lan Kabiskopan Agung Metropolitan Mariana
  • 1 Juni 1979: Ganti jeneng dadi Kabiskopan Itabira – Fabriciano

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 19°37′07″S 43°13′36″W / 19.6186°S 43.2267°W / -19.6186; -43.2267