Menyang kontèn

Kabiskopan Pinheiro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Pinheiro

Dioecesis Pinerensis
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiSão Luís do Maranhão
Statistik
Amba14.744 km2 (5.693 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
435,240
348,192 (80.0%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké22 Juli 1939 (84 taun kepungkur)
KatedralCatedral Santo Inácio de Loiola
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopElio Rama, I.M.C.
Biskop emeritusRicardo Pedro Paglia, M.S.C.

Kabiskopan Pinheiro (Latin: Dioecesis Pinerensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Pinheiro, provinsi grejawi São Luís do Maranhão, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 22 Juli 1939: Didegake minangka Prelatur Teritorial Pinheiro saka Prelatur Teritorial São José do Grajaú lan Kabiskopan Agung Metropolitan São Luís do Maranhão
  • 16 Oktober 1979: Dipromosikake minangka Kabiskopan Pinheiro

Referensi[besut | besut sumber]