Menyang kontèn

Kabiskopan Paracatu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Paracatu

Dioecesis Paracatuensis
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiMontes Claros
Statistik
Amba54.387 km2 (20.999 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
300,000
234,000 (78.0%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké1 Maret 1929 (95 taun kepungkur)
KatedralCatedral Santo Antônio
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJorge Alves Bezerra
Biskop emeritusLeonardo de Miranda Pereira
Regional CNBB Leste 2.

Kabiskopan Paracatu (Latin: Dioecesis Paracatuensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Paracatu, provinsi grejawi Montes Claros, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 1 Maret 1929: Didegake minangka Prelatur Teritorial Paracatu saka Kabiskopan Montes Claros lan Kabiskopan Uberaba
  • 14 April 1962: Dipromosikake minangka Kabiskopan Paracatu

Referensi[besut | besut sumber]