Menyang kontèn

Kabiskopan Ji-Paraná

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Ji-Paraná

Dioecesis Giparanensis
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiPorto Velho
Statistik
Amba120.000 km2 (46.332 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
709,938
480,000 (67.6%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké3 Januari 1978 (46 taun kepungkur)
KatedralCatedral São João Bosco
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskoplowong
Situs web
www.diocesedejiparana.org.br

Kabiskopan Ji-Paraná (Latin: Dioecesis Giparanensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Ji-Paraná, provinsi grejawi Porto Velho, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 3 Januari 1978: Didegake minangka Prelatur Teritorial Vila Rondônia saka Prelatur Teritorial Guajará-Mirim lan Prelatur Teritorial Porto Velho
  • 19 Februari 1983: Dipromosikake minangka Kabiskopan Ji-Paraná

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 10°52′56″S 61°56′41″W / 10.8821°S 61.9448°W / -10.8821; -61.9448