Menyang kontèn

Kabiskopan Miracema do Tocantins

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Miracema do Tocantins

Dioecesis Miracemanus Tocantinensis
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiPalmas
Statistik
Amba45.985 km2 (17.755 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
184,732
136,701 (74.0%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké11 Oktober 1966 (57 taun kepungkur)
KatedralCatedral Santa Terezinha do Menino Jesus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopPhilip Dickmans
Peta

Kabiskopan Miracema do Tocantins (Latin: Dioecesis Miracemanus Tocantinensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Miracema do Tocantins, provinsi grejawi Palmas, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 11 Oktober 1966: Ngadegake minangka Prelatur Teritorial Miracema do Norte saka Kabiskopan Porto Nacional
  • 4 Agustus 1981: Dipromosikake minangka Kabiskopan Miracema do Norte
  • 14 Oktober 1989: Ganti jeneng dadi Kabiskopan Miracema do Tocantins

Referensi[besut | besut sumber]