Menyang kontèn

Kabiskopan Divinópolis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Divinópolis

Dioecesis Divinopolitanus

Diocese de Divinópolis
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiBelo Horizonte
MetropolitanBelo Horizonte
Statistik
Amba8.824 km2 (3.407 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
712,636
612,390 (85.9%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké11 Juli 1958 (65 taun kepungkur)
KatedralKatedral Roh Kudus ing Divinópolis
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJosé Carlos de Souza Campos
Biskop Agung MetropolitanWalmor Oliveira de Azevedo
Situs web
www.diocesedivinopolis.org.br
Kabiskopan Divinópolis.
Regional CNBB Leste 2.

Kabiskopan Divinópolis (Latin: Dioecesis Divinopolitanus) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Divinópolis, provinsi grejawi Belo Horizonte, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 11 Juli 1958: Didegaké minangka Kabiskopan Divinópolis saka Kabiskopan Aterrado lan Kabiskopan Agung Metropolitan Belo Horizonte

Sumber[besut | besut sumber]

Koordhinat: 20°08′20″S 44°53′02″W / 20.1390°S 44.8840°W / -20.1390; -44.8840