Menyang kontèn

Kabiskopan Parintins

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Parintins

Dioecesis Parintinensis
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiManaus
Statistik
Amba75.654 km2 (29.210 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
195,600
170,000 (86.9%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké12 Juli 1955 (68 taun kepungkur)
KatedralCatedral Nossa Senhora do Carmo
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGiuliano Frigeni, P.I.M.E.

Kabiskopan Parintins (Latin: Dioecesis Parintinensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Parintins, provinsi grejawi Manaus, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 12 Juli 1955: Didegake minangka Prelatur Teritorial Parintins saka Kabiskopan Agung Metropolitan Manaus
  • 30 Oktober 1980: Dipromosikake minangka Kabiskopan Parintins

Referensi[besut | besut sumber]