Menyang kontèn

Ordinariat kanggo Katulik Wétan ing Brasil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat kanggo Katulik Wetan ing Brasil
Lokasi
NagaraBrazil
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 1998)
10,000
Paroki4
Informasi
Didegaké14 November 1951
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopWalmor Oliveira de Azevedo
Biskop emeritusEusébio Oscar Scheid
Kardinal Jaime de Barros Câmara, pemimpin agami Brasil pertami.

Ordinariat Brasil kanggo kapercayaan ritus Wetan utawa Brasil saka Ritus Wetan (Portugis: Ordinariato para os Fiéis de Ritos Orientais no Brasil) yaiku Ordinariat (kabiskopan semu Greja Katulik) kanggo umat Katulik Wetan ing Brasil tanpa yurisdiksi sakbenere saka greja-greja partikuler sui iuris mereka dhewe. Iki menika subyek langsung Tahta Suci lan Kongregasi Roma kanggo Greja-greja Wetan, ora bagean saka provinsi grejawi ngendi wae.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]