Menyang kontèn

Kabiskopan Palmas-Francisco Beltrão

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Keuskupan Palmas–Francisco Beltrão

Dioecesis Palmensis–Beltranensis

Diocese de Palmas–Francisco Beltrão
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiCascavel
MetropolitanCascavel
Statistik
Amba17.964 km2 (6.936 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
557,707
490,787 (88.0%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké9 Desember 1933 (90 taun kepungkur)
KatedralKatedral Yesus Apik ing Palmas, Paraná
Ko-katedralKo-Katedral Maria Bunda Kejayaan ing Francisco Beltrão
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJosé Antônio Peruzzo
Biskop Agung MetropolitanMauro Aparecido dos Santos

Kabiskopan Palmas–Francisco Beltrão (Latin: Dioecesis Palmensis–Beltranensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Palmas & Francisco Beltrão, provinsi grejawi Cascavel, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 9 Desember 1933: Didegake minangka Prelatur Teritorial Palmas saka Kabiskopan Lages lan Kabiskopan Ponta Grossa
  • 14 Januari 1958: Dipromosikake minangka Kabiskopan Palmas
  • 7 Januari 1987: Ganti jeneng dadi Kabiskopan Palmas–Francisco Beltrão

Referensi[besut | besut sumber]