Menyang kontèn

Kabiskopan Tubarão

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Tubarão

Dioecesis Tubaraoënsis

Diocese de Blumenau
Katedral Maria Bunda Kasih
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiFlorianópolis
MetropolitanFlorianópolis
Statistik
Amba4.531 km2 (1.749 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
355,435
309,579 (87.1%)
Informasi
RitusRitus Roma
Didegaké28 Desember 1954 (69 taun kepungkur)
KatedralKatedral Maria Bunda Kasih ing Tubarão
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJoão Francisco Salm
Biskop Agung MetropolitanWilson Tadeu Jönck
Biskop emeritusHilário Moser, S.D.B.
Situs web
Situs Web Keuskupan

Kabiskopan Tubarão (Latin: Dioecesis Tubaraoënsis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Tubarão, provinsi grejawi Florianópolis, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 28 Desember 1954: Didegake minangka Kabiskopan Tubarão saka Kabiskopan Agung Metropolitan Florianópolis

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]