Menyang kontèn

Kabiskopan Piracicaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Piracicaba

Dioecesis Piracicabensis

Diocese de Piracicaba
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiCampinas
MetropolitanCampinas
Statistik
Amba5.402 km2 (2.086 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
988,326[1]
763,246 (77.2%)
Paroki61[2]
Informasi
RitusRitus Latin[1][3]
Didegaké26 Februari 1944 (80 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Antonius saka Padua ing Piracicaba[3][4]
Santo/santa pelindungSt Antonius saka Padova[5]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopFernando Mason
Biskop Agung MetropolitanAirton José dos Santos
Peta
Peta sing nunjukake 15 munisipalitas sing dadi bagean saka Kabiskopan Piracicaba
Peta sing nunjukake 15 munisipalitas sing dadi bagean saka Kabiskopan Piracicaba
Situs web
www.diocesedepiracicaba.org.br

Kabiskopan Piracicaba (Latin: Dioecesis Piracicabensis) yaiku kabiskopan sebuah keuskupan yang terletak di kota Piracicaba, provinsi grejawi Campinas, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 26 Februari 1944: Ditetepake minangka Kabiskopan Piracicaba saka Kabiskopan Campinas[1][3][6][7]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c "Diocese of Piracicaba". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing March 30, 2013.
  2. "Regiões pastorais" [Pastoral regions] . Diocese of Piracicaba. Diarsip saka sing asli ing April 10, 2013. Dibukak ing March 30, 2013.
  3. a b c "Diocese of Piracicaba, Brazil". GCatholic.org. Dibukak ing March 30, 2013.
  4. "Catedral" [Cathedral] . Diocese of Piracicaba. Diarsip saka sing asli ing April 10, 2013. Dibukak ing March 30, 2013.
  5. "Padroeiro da diocese" [Diocese patron saint] . Diocese of Piracicaba. Diarsip saka sing asli ing April 10, 2013. Dibukak ing March 30, 2013.
  6. "Criação da diocese" [Creation of the diocese] . Diocese of Piracicaba. Diarsip saka sing asli ing April 10, 2013. Dibukak ing March 30, 2013.
  7. "Formação da diocese" [Formation of the diocese] . Diocese of Piracicaba. Diarsip saka sing asli ing April 10, 2013. Dibukak ing March 30, 2013.