Menyang kontèn

Kabiskopan Cruzeiro do Sul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Cruzeiro do Sul

Dioecesis Crucis Australis
Katedral Maria Bunda Kejayaan
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiPorto Velho
Statistik
Amba126.633 km2 (48.893 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2011)
261,000
201,000 (77%)
Paroki12
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké22 Mei 1931 (93 taun kepungkur)
KatedralCatedral Nossa Senhora da Glória
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMosé João Pontelo, C.S.Sp.
Biskop emeritusLuís Herbst, C.S.Sp.
Situs web
www.diocesecruzeirodosul.org

Kabiskopan Cruzeiro do Sul (Latin: Dioecesis Crucis Australis) yaiku tahta sufragan ing provinsi grejawi Metropolitan Kabiskopan Agung Porto Velho, Acre (negara bagean), Brazil Amazonia paling kulon.

Tahta episkopal katedrale yaiku Marian Catedral Nossa Senhora da Gloria, ing kutha Cruzeiro do Sul, Acre.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]