Kabiskopan Cristalândia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Keuskupan Cristalândia

Dioecesis Cristalandiensis
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiPalmas
Koordinat10°36′00″S 49°11′34″W / 10.60000°S 49.19278°W / -10.60000; -49.19278Koordhinat: 10°36′00″S 49°11′34″W / 10.60000°S 49.19278°W / -10.60000; -49.19278
Statistik
Amba66.365 km2 (25.624 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
192,000
153,600 (80.0%)
Informasi
RitusRitus Roma
Didegaké26 Maret 1956 (66 taun kepungkur)
KatedralCatedral Prelatícia Nossa Senhora do Perpétuo Socorro
Kapemimpinan saiki
BiskopWellington de Queiroz Vieira
Peta
Tocantins Municip Cristalandia.svg
Situs web
www.prelaziadecristalandia.com.br

Kabiskopan Cristalândia (Latin: Dioecesis Cristalandiensis) yaiku kabiskopan ing provinsi grejawi Palmas, tengah Brazil. Katedral episkopale yaiku Marian Catedral Prelatícia Nossa Senhora do Perpétuo Socorro, sing didedikasikake kangge Bunda Maria Penolong Abadi ing kutha Cristalândia, negara bagean Amazonia Tocatins.

Ing 10 Juli 2019, Takhta Suci ningkatake statuse saka prelatur teritorial dadi kabiskopan.

Sumber lan referensi[besut | besut sumber]