Menyang kontèn

Kabiskopan Rondonópolis–Guiratinga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Rondonópolis-Guiratinga

Dioecesis Rondonopolitanus-Guiratingensis

Diocese de Rondonópolis-Guiratinga
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiCuiabá
MetropolitanCuiabá
Statistik
Amba89.666 km2 (34.620 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
444,800
340,000 (76.4%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké13 Juli 1940 (83 taun kepungkur)
KatedralKatedral Salib Kudus ing Rondonópolis
Ko-katedralKo-Katedral Santo Yohanes Pambaptis
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJuventino Kestering
Biskop Agung MetropolitanMílton Antônio dos Santos
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Rondonópolis–Guiratinga (Latin: Dioecesis Rondonopolitanus--Guiratingensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Rondonópolis, provinsi grejawi Cuiabá, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 13 Juli 1940: Didegaké minangka Prelatur Teritorial Chapada saka Kabiskopan Agung Metropolitan Cuiabá
  • 25 November 1961: Ganti jeneng dadi Prelatur Teritorial Rondonópolis
  • 15 Februari 1986: Dipromosikake minangka Kabiskopan Rondonópolis
  • 25 Juni 2014: Ganti jeneng dadi Kabiskopan Rondonópolis–Guiratinga

Referensi[besut | besut sumber]