Menyang kontèn

Kabiskopan Cametá

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Cametá

Dioecesis Cametanensis

Diocese de Cametá
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiBelém do Pará
MetropolitanBelém do Pará
Statistik
Amba47.758 km2 (18.439 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2012)
459,000
348,000 (75.8%)
Paroki10
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké29 November 1952 (71 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Yohanes Pembaptis ing Cametá
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJesús María Cizaurre Berdonces, O.A.R.
Biskop Agung MetropolitanAlberto Taveira Corrêa

Kabiskopan Cametá (Latin: Cametanensis) yaiku kabiskopan Latin Katulik Roma ing negara bagian Pará, Brasil lor. Tahta episkopal katedrale, Catedral São João Batista (Santo Yohanes Pembaptis), ana ing kutha Cametá. Kabiskopan kasebut sawijining sufragan ing provinsi grejawi Metropolitan Kabiskopan Agung Belém do Pará

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 2°14′35″S 49°29′54″W / 2.2430°S 49.4983°W / -2.2430; -49.4983