Menyang kontèn

Kabiskopan Balsas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Balsas

Dioecesis Balsensis
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiSão Luís do Maranhão
Statistik
Amba66.025 km2 (25.492 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
237,944
172,710 (72.6%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké20 Desember 1954 (69 taun kepungkur)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopValentim Fagundes de Meneses, M.S.C.

Kabiskopan Balsas (Latin: Dioecesis Balsensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Balsas, provinsi grejawi São Luís do Maranhão, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 20 Desember 1954: Didegake minangka Prelatur Teritorial Santo Antônio de Balsas saka Kabiskopan Caxias do Maranhão
  • 3 Oktober 1981: Ditingkatake statuse dadi Kabiskopan Balsas

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 7°31′48″S 46°02′14″W / 7.5299°S 46.0373°W / -7.5299; -46.0373

Cithakan:Katolik-stub