Menyang kontèn

Kabiskopan Óbidos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Óbidos

Dioecesis Obidensis

Diocese de Óbidos
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiBelém do Pará
MetropolitanBelém do Pará
Statistik
Amba182.960 km2 (70.641 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
201,063
167,379 (83.2%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké10 April 1957 (67 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santa Anna ing Óbidos, Pará
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopBernardo Johannes Bahlmann
Biskop Agung MetropolitanAlberto Taveira Corrêa
Biskop emeritusMartinho Lammers, O.F.M.
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Óbidos (Latin: Dioecesis Obidensis) yaiku kabiskopan Katulik Roma sing ana ing kutha Óbidos, provinsi grejawi Belém do Pará, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • Ing 10 April 1957, Prelatur Teritorial Óbidos didegake saka Prelatur Teritorial Santarém
  • Ing 9 November 2011, Prelatur Teritorial kasebut ditingkatake dadi kabiskopan

Referensi[besut | besut sumber]