Menyang kontèn

Kabiskopan Guaxupé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Guaxupé

Dioecesis Guaxupensis
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiPouso Alegre
Statistik
Amba13.953 km2 (5.387 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
867,000
608,000 (70.1%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké3 Februari 1916 (108 taun kepungkur)
KatedralKatedral Nossa Senhora das Dores
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJosé de Lanza Neto
Biskop emeritusJosé Geraldo Oliveira do Valle, C.S.S.
Regional CNBB Leste 2.
Kabiskopan Guaxupé.

Kabiskopan Guaxupé (Latin: Dioecesis Guaxupensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Guaxupé, provinsi grejawi Pouso Alegre, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 3 Februari 1916: Didegake minangka Kabiskopan Guaxupé saka Kabiskopan Pouso Alegre

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 21°18′21″S 46°42′44″W / 21.3057°S 46.7121°W / -21.3057; -46.7121