Kabiskopan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Ing sawetara greja Kristen, kabiskopan utawa dioses yaiku wilayah grejawi sing diatur dening biskop. Ing Greja Katulik Roma, ana pangelompokan sawetara kabiskopan sing cedhakan dadi sawijining provinsi grejawi, sing ada kabiskopan tartamtu ing njerone didadekake "penyatu" lan kasebut kabiskopan agung metropolit, lan dipimpin karo biskop agung metropolit. Biskop diangkat lan ditugasake dening Sri Paus, sing uga dadi biskop saka Kabiskopan Roma.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

  • Kitab Hukum Kanonik Gereja Katolik (1983), kanon 372 - 428.
  • KWI, Buku Petunjuk Gereja Katolik Indonesia
  • Complete list of Catholic dioceses worldwide by Giga-Catholic Information
  • Virtually complete list of current and historical Catholic dioceses worldwide
  • Another such list, in English and Norwegian
  • List of current Anglican/Episcopalian dioceses
  • "Diocese". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.

Cithakan:Katolik-stub