Provinsi grejawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Provinsi grejawi, utawa provinsi grejani, yaiku istilah sing dikanggo Greja Katulik Roma kanggo penyebutan wilayah pelayanan saka Kabiskopan Agung lan beberapa Kabiskopan liyane sing cedhakan ing suatu daerah. Wilayah kasebut isa padha utawa ora padha karo wates-wates wilayah pamrentahan. Wates wilayah Provinsi Grejani ditentuke padha karo wates wilayah pelayanan saka kabiskopan-kabiskopan sing tergabung ing jerone.

Referensi[besut | besut sumber]

  • Wikisource-logo.svg "Ecclesiastical Province". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.
  • List of Metropolitan Archdioceses, including all Catholic ecclesiastical provinces GCatholic.org

Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.