Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Santa Maria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Santa Maria

Archidioecesis Sanctae Mariae
Katedral Bunda Tak Bercela
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiSanta Maria
Statistik
Amba18.866 km2 (7.284 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
488,258
382,247 (78.3%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké15 Agustus 1910 (113 taun kepungkur)
KatedralCatedral Imaculada Conceição
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungLeomar Antônio Brustolin
Biskop emeritusHélio Adelar Rubert
Situs web
www.diocesesantamaria.org.br

Kabiskopan Agung Santa Maria (Latin: Archdioecesis Sanctae Mariae) yaiku kabiskopan agung sing ana ing kutha Santa Maria. Sadurunge diangkat dadi kabiskopan agung ing 2011, kabiskopan kasebut menika bagean saka provinsi grejawi Porto Alegre ing Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

Tahta Suffragan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 29°41′06″S 53°48′29″W / 29.6849°S 53.8080°W / -29.6849; -53.8080