Menyang kontèn

Kabiskopan Rubiataba-Mozarlândia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Rubiataba–Mozarlândia

Dioecesis Rubiatabensis-Mozarlandensis
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiGoiânia
Statistik
Amba26.797 km2 (10.346 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
105,550
84,835 (80.4%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké11 Oktober 1966 (57 taun kepungkur)
KatedralCatedral Nossa Senhora da Glória,
Rubiataba
Ko-katedralCo-Catedral Nossa Senhora do Perpétuo Socorro,
Mozarlândia
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskoplowong
Biskop emeritusJosé Carlos de Oliveira, C.Ss.R.

Kabiskopan Rubiataba–Mozarlândia (Latin: Dioecesis Rubiatabensis-Mozarlandensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Rubiataba lan Mozarlândia, provinsi grejawi Goiânia, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 11 Oktober 1966, Paus Paulus VI ngadegake Kabiskopan Rubiataba–Mozarlândia minangka Prelatur Teritorial Rubiataba saka Kabiskopan Goiás lan Kabiskopan Uruaçu. Paus Yohanes Paulus II ngganti jeneng prelatur kasebut dadi Prelatur Teritorial Rubiataba–Mozarlândia ing 18 April 1979. Ing 16 Oktober taun sing padha, prelatur kasebut ditingkatake dadi kabiskopan.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Rubiataba–Mozarlândia". catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2013-04-08.
  2. "Diocese of Rubiataba–Mozarlândia". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-04-08.

Cithakan:Katolik-stub