Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Pouso Alegre

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Pouso Alegre

Archidioecesis Pouso Alegre
Lokasi
NagaraBrazil
Statistik
Amba12.620 km2 (4.873 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
730,918
660,580 (90.4%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké4 Agustus 1900 (123 taun kepungkur)
KatedralCatedral Metropolitana Bom Jesus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanJosé Luiz Majella Delgado
Situs web
www.arquidiocese-pa.org.br
Regional CNBB Leste 2.
Kabiskopan Agung Pouso Alegre.

Kabiskopan Agung Pouso Alegre (Latin: Archidioecesis Pouso Alegre) yaiku kabiskopan agung sing ana ing kutha Pouso Alegre, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 4 Agustus 1900, Paus Leo XIII ngadegake Kabiskopan Pouso Alegre saka Kabiskopan Mariana. Paus Yohanes XXIII ningkatake kabiskopan iku dadi Kabiskopan Agung Metropolitan ing 14 April 1962.[1][2]

Kabiskopan Suffragan[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  1. "Archdiocese of Pouso Alegre". catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2013-04-10.
  2. "Archdiocese of Pouso Alegre". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-04-10.

Koordhinat: 22°13′52″S 45°56′10″W / 22.2310°S 45.9361°W / -22.2310; -45.9361