Menyang kontèn

Kabiskopan São Gabriel da Cachoeira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan São Gabriel da Cachoeira

Dioecesis Cachoëirensis
Katedral Santo Gabriel
Lokasi
NagaraBrasil
Provinsi grejawiManaus
Statistik
Amba286.866 km2 (110.760 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
62,000
56,000 (90.3%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké1 Mei 1925 (99 taun kepungkur)
KatedralCatedral São Gabriel
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopEdson Taschetto Damian
Biskop emeritusWalter Ivan de Azevedo

Kabiskopan São Gabriel da Cachoeira (Latin: Dioecesis Cachoëirensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha São Gabriel da Cachoeira, provinsi grejawi Manaus, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 1 Mei 1925: Didegake minangka Prelatur Teritorial Rio Negro
  • 30 Oktober 1980: Dipromosikake minangka Kabiskopan Rio Negro
  • 21 Oktober 1981: Ganti jeneng dadi Kabiskopan São Gabriel da Cachoeira

Referensi[besut | besut sumber]