Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Santarém

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Santarém

Archidioecesis Santaremensis

Arquidiocese de Santarém
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiSantarém
Statistik
Amba171.906 km2 (66.373 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
447,000
295,936 (66.2%)
Informasi
RitusRitus Roma
Didegaké21 September 1903 (120 taun kepungkur)
KatedralKatedral Bunda Tak Bercela ing Santarém, Pará
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanIrineu Roman, C.S.I.

Kabiskopan Agung Santarém (Latin: Archidioecesis Santaremensis) yaiku kabiskopan agung ritus Roma ing lor Brazil. Tahta episkopal katedrale yaiku Catedral Nossa Senhora da Conceição ing kutha Santarém, Brazil.

Ing 6 November 2019, Takhta Suci ningkatake status Santarém dadi kabiskopan agung, lan nunjuk biskop agung pertamine, Irineu Roman, C.S.I. Sadurunge, Santarém lumebu ing Provinsi Grejawi Belém do Pará.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

  • GCatholic.org, with Google map and satellite photo - data for all sections
  • Catholic Hierarchy
  •  "Santarem". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.