Menyang kontèn

Kabiskopan Vacaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Vacaria

Dioecesis Vaccariensis
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiPasso Fundo
Statistik
Amba15.932 km2 (6.151 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
199,500
181,300 (90.9%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké8 September 1934 (89 taun kepungkur)
KatedralCatedral Nossa Senhora da Oliveira
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopIrineu Gassen, O.F.M.
Biskop emeritusOrlando Octacílio Dotti, O.F.M. Cap.

Kabiskopan Vacaria (Latin: Dioecesis Vaccariensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Vacaria, provinsi grejawi Passo Fundo, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 8 September 1934: Didegake minangka Prelatur Teritorial Vacaria saka Kabiskopan Agung Metropolitan Porto Alegre
  • 18 Januari 1957: Dipromosikake minangka Kabiskopan Vacaria

Referensi[besut | besut sumber]